Gastcollege van correspondent Olaf Koens

Terug naar overzicht
Datum do 24 mrt. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Gastcollege van correspondent Olaf Koens

Altijd al willen weten hoe het is om in een land te leven dat géén democratie is? Hoe het nieuws uit dat soort landen tot stand komt, en hoe belangrijk literatuur in journalistiek is? In dit gastcollege vertelt correspondent Olaf Koens over zijn ervaringen.

Olaf Koens

Olaf Koens is journalist en correspondent voor RTL Nieuws in het Midden-Oosten. Daarvoor was hij verslaggever in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie voor de Volkskrant en RTL Nieuws. Daarnaast is hij de schrijver van de boeken Koorddansen in de Kaukasus, Oorlog en Kermis en Paarden vliegen businessclass. Hij werd in 2014 door het vakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

Koens woonde en werkte de afgelopen jaren in Moskou, Tel-Aviv en Istanbul. Hoe leef je daar als correspondent? Wat doe je als de geheime dienst voor je deur staat? Hoe verhuis je van de ene naar de andere standplaats? Met vijftien jaar ervaring en honderden verhalen op zak is hij de juiste man om hierover te vertellen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Bibliotheekleden €2,50
Niet-leden €5,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.