Datum do 10 mrt. Locatie NIVON-centrum
Lodewijkstraat 1
7553 LB Hengelo

Geschiedenis van het Nivon

Sjoerd Kemeling uit Winterswijk geeft een lezing met fraai beeldmateriaal over bijna 100 jaar socialistisch vormingswerk, de socialistische cultuurbeweging en natuurvriendenhuizen.

Na het verwerven van de achturige werkdag was er ook voor de gewone arbeider tijd om aan de eigen ontwikkeling te werken en om aan recreatie te denken. Het Instituut voor Arbeidersontwikkeling bood daartoe vanaf 1924 de gelegenheid. Dat alles binnen de veilige kaders van de socialistische zuil.

Koos Vorrink was in het begin een van de drijvende krachten. Overal in het land ontstonden afdelingen. Er kwamen Arbeidersavondscholen en er werden Natuurvriendenhuizen gesticht. Het Instituut bestaat, onder de huidige naam Nivon, nog steeds en is een bloeiende vereniging met ongeveer 25 000 leden.

Aanmelden

Hartelijk welkom. Het is prettig om te weten hoeveel mensen er willen komen. Geef je daarom a.u.b. ruim van te voren op bij Rob Lehr via de gegevens hiernaast.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€3,00
€2,00 voor NIVON-leden
Inclusief koffie of thee

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.