Dans

Ginkgo Or

Terug naar overzicht
Datum wo 28 sep. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Ginkgo Or

Na het grote succes van de dansopera 8: METAMORPHOSIS maakt choreograaf en beeldend theatermaker Nicole Beutler opnieuw een unieke totaalervaring, dit keer over het einde van de mensheid op aarde. Een dansopera waarin Mozart klinkt over bergen afval en Camille Saint-Saëns herinnert aan een mooi verleden. Een laatste extatische dans waar passioneel, geëngageerd en woedend gevochten wordt voor ons voortbestaan. Dorit Chrysler speelt op de onzichtbare snaren van de thereminist Gary Sherperds apocalyptische composities. Consensus Vocalis geeft lichaam en stem aan ons verdriet. Een zwanenzang op de mensheid, een reflectie over de dood en wat daarna komt. Beeldend, fysiek en muzikaal.Dit is het eerste deel van de trilogie RITUALS OF waarin Beutler op zoek gaat naar een nieuwe balans tussen mens, plant, dier en technologie.Inleiding Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost €2,50 en begint om 19:00 uur. De inleiding kunt u aanvinken in het bestelproces. Tip!Bestel de Danspas voor slechts €107,50.

Nicole Beutler Projects

Nicole Beutler Projects realiseert de voorstellingen en initiatieven van choreografisch theaterkunstenaar en artistiek leider Nicole Beutler (München, 1969). Zij maken interdisciplinaire, beeldende voorstellingen voor grote en kleine podia in binnen- en buitenland. Hun projecten worden gedreven vanuit het verlangen naar een betere samenleving. Nicole Beutler nodigt met al haar activiteiten uit tot een kritische reflectie op het menselijke bestaan. “Het is mijn verantwoordelijkheid als kunstenaar om nieuwe ruimtes in ons denken te openen, zowel maatschappelijk als artistiek. Samen kunnen we de wereld veranderen.”Nicole Beutler Projects spant zich in voor een gezond, bloeiend en divers ecosysteem voor vernieuwende dans- en performance. Dit uit zich in het steunen van nieuwe makers en in activiteiten ter versterking van de scene. Zij werken vanuit een filosofie waarin non-hiërarchische samenwerking, 'slow production', langetermijnvisie en zorg voor de hele mens en de planeet centraal staan. Nicole Beutler Projects staat voor hoogwaardige kwaliteit, aandacht en zorgvuldigheid. Vanuit deze waarden wordt gebouwd aan een divers en inclusief gezelschap.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 15,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.