Dans

Giselle

Terug naar overzicht
Datum vr 04 nov. Locatie Shouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Giselle

Het boerenmeisje Giselle en de dorpsjongen Albrecht zijn verliefd. Zij weet niet dat hij eigenlijk een hertog is, die vluchtte van zijn adelstand en zijn verloofde. Wanneer Giselle ontdekt dat Albrecht haar misleid heeft, wordt ze tot waanzin gedreven en sterft ze aan een gebroken hart. De Willi’s, wraakzuchtige schimmen van verlaten bruiden, verzamelen bij Giselles graf en verwelkomen haar in hun midden. Onder leiding van hun koningin Myrtha dwingen de Willi’s mannen tot een extatische dans met de dood als gevolg. Giselles liefde voor Albrecht redt hem uiteindelijk van dit lot...

Giselle wordt vanwege het hoge technische niveau beschouwd als een van de hoogtepunten uit het romantische balletrepertoire. Een verhaal over liefde en verraad, met een verrassende ontknoping. Een productie met realistische scenografie van Classic Stage door een uitmuntende cast van solisten en corps de ballet en met prachtige kostuums. De artistieke leiding is in handen van Evgeniya Bespalova.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

CJP / Jeugd € 19,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.