Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Hackathon Samen Alleen

Terug naar overzicht
Datum t/m do 25 mrt. Locatie Online evenement

Openingstijden:

Dinsdag t/m donderdag 10.00 - 17.00 uur

Hackathon Samen Alleen

De leerkring eenzaamheid onder jongeren organiseert een online hackathon om eenzaamheid onder jongeren in Hengelo structureel aan te pakken.

Voorzitter van de leerkring Ellen Temmink aan het woord: 'eenzaamheid hoort bij het leven, maar dag in dag uit te maken krijgen met het gevoel, dat hoort niet. Als mens wil je verbinding met een ander, maar al helemaal vanwege corona is dat vaak een uitdaging... Vaak gaat eenzaamheid over ouderen, maar wij willen aandacht voor eenzaamheid onder jongeren. We organiseren in Hengelo een hackathon om de jongeren te helpen!"

Hackathon

Een hackathon is een creatief evenement waarin teams van deelnemers bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte casussen te bedenken. In dit geval gaat het om twee casussen rondom eenzaamheid onder jongeren. Een aantal deelnemers van de leerkring: Wijkracht, Humanitas en het ROC van Twente brengen de vraagstukken in.

Het online evenement duurt drie dagen van 10:00 tot 17:00 uur. Omdat het online is, worden er veel pauzes ingelast in combinatie met spellen en energizers, om de deelnemers creatief te houden.

Opgeven

Deelname aan het evenement is gratis. Opgeven kan via link op de Instagrampagina. Wil je meer informatie? Dat kun je opvragen bij Ellen Temmink via hackathonsamenalleen@gmail.com.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.