Theater

Helligen Hendrik is Scrooge

Terug naar overzicht
Datum wo 21 dec. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Helligen Hendrik is Scrooge

Schrooten nen dondersen droadnaegel is de Twentse bewerking van Charles Dickens’ welbekende kerstverhaal ‘A Christmas Carol’. Met in de onuitstaanbare hoofdrol: Helligen Hendrik.Hendrik speelt in dit verhaal een hardvochtige boer, die alles en iedereen om zich heen schoffeert. Vooral zijn trouwe knecht Gerrit moet het ontgelden. Aan Kerst doet Hendrik niet: “Allemoal flauwekul!” Op Kerstavond zit Hendrik moederziel alleen in zijn boerderij als ineens de geest van zijn overleden broer Herman verschijnt. Herman waarschuwt Hendrik voor de gevolgen van zijn grimmige gedrag en kondigt de komst van ‘De Witte Wieven’ aan. Wat volgt is een reis door het verleden, heden en de toekomst. Wordt Hendrik inderdaad een ander mens en omarmt hij Kerstmis? Of blijft hij zijn bittere zelf?

Naast Bert Eeftink zullen acteurs Jan Riesewijk, Bram Agterbos, Myrna Konings, Jos Brummelhuis en Wilfried Poorthuis op het toneel staan in de Twentse Scrooge. De stem van Johanna ter Steege zal te horen zijn als de verteller van het stuk.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 17,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.