Herdenking slachtoffers Holocaust

Terug naar overzicht
Datum wo 04 mei Locatie Dichtersbuurt
Brugstraat 27
7551 BX Hengelo

Herdenking slachtoffers Holocaust

Op 4 mei a.s. zal er in de Dichtersbuurt in Hengelo een herdenking gehouden worden voor de Joodse mensen die slachtoffer zijn geworden van de Holocaust.

Dit komt tot uiting door de kinderen uit de wijk die de Stolperstenen gaan poetsen. Zo wordt er een verbinding gelegd tussen verleden en heden.

Ook zal één van de nabestaanden, Evelien van Gelder, zal spreken.

Informatie

De Herdenking start om 16.55 uur in de Brugstraat te Hengelo.

Na het welkomstwoord door de voorzitter van de Dichtersbuurt en het vertellen van een verhaal over de familie van Gelder worden de stenen schoongemaakt. Daarna ga je gezamenlijk naar de Stolpersteine aan de Vondelstraat 3. Er wordt afgesloten om 17.40 uur met een kopje koffie in het buurthuis

Verdere informatie via Wouter Vermeulen, voorzitter van het wijkbestuur Dichtersbuurt. Je kan hem telefonisch bereiken: 06- 23642773

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.