Datum zo 09 okt. Locatie Parkeerplaats bij boomkwekerij Menkenhorst, op de hoek van de Hofmeijerweg en de Nieuwe Grensweg
Markt 8, Hengelo 8
7551CG Hengelo

Herfstwandeling door Driene

Zoals we weten heeft elk seizoen zijn eigen verschijnselen. Zo heeft de herfst het verkleuren en afvallen van bladeren, het verspreiden van vruchten en zaden, maar ook het verschijnen van paddenstoelen. Deze verschijnselen krijgen tijdens de excursie ruime aandacht. Hiervoor gaan we naar Driene.

Driene

Driene bestaat uit verschillende landgoederen met verschillende aspecten zoals: beukenlanen, bospercelen, heideveldjes en natte weilanden. Door het gebied stroomt ook de Eschbeek. Dit zijn mooie aspecten voor een aantrekkelijke herfst excursie. Ook zullen we kijken naar de verschillende soorten paddenstoelen. In het kader van het KNNV-vliegenzwam project krijgt deze paddenstoel extra aandacht. Het aantal, de groeiplekken en de bij behorende boomsoort zullen worden genoteerd.

Kinderen zijn van harte welkom. Honden: kunnen, ook aangelijnd, helaas niet mee.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Vrije gift en voor leden gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.