Datum do 14 apr. Locatie Gemeentehuis
Burgemeester Jansenstraat 1
7551 EB Hengelo

Het Groot Hengeloos Dictee

Op donderdag 14 april 2022 vindt voor het eerst Het Groot Hengeloos Dictee plaats in het prachtig gerenoveerde gemeentehuis. Vanaf 19.30 uur leest burgemeester Sander Schelberg een tekst voor van schrijver Jaap Scholten.

Er is ruimte voor deelname van 12 bovenbouwscholieren uit het voortgezet onderwijs, 12 min of meer bekende en 12 dito onbekende Hengeloërs. De beste scholier wint €100. De beste school en de beste deelnemer krijgen een beker om mee te pronken. En voor de beste drie in elke categorie is er een prachtig boek. De prijsuitreiking is rond 21.30 uur.

Moeilijk, maar leuk

Een goed dictee is moeilijk, maar ook leuk. Het is een geweldige manier om kennis van de best complexe Nederlandse taal te testen. Daarnaast is het een spel waarin onbekende woorden juist opgeschreven, instinkers omzeild en collega’s overwonnen moeten worden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.