Het Groot Hengeloos Kinderboekenfestival 2022

Terug naar overzicht
Datum zo 09 okt. Locatie Bibliotheek Hengelo, Schouwburg Hengelo & Pr. Bernhardplantsoen
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Het Groot Hengeloos Kinderboekenfestival 2022

Stichting Bernhards Ontmoeting organiseert, in samenwerking met Schouwburg, Bibliotheek, Oyfo, Filmhuis, St. Waterorgel en De Ontmoeting, het eerste Groot Hengeloos Kinderboeken Festival op 9 oktober 2022.

Het Kinderboeken Festival vindt plaats op maar liefst drie plekken in Hengelo; de bibliotheek, de Schouwburg en in het Prins Bernhard plantsoen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen meedoen aan heel veel activiteiten. Bijna teveel om op te noemen!

Aftrap Kinderboekenfestival

Om 13:30 is de aftrap van het Kinderboekenfestival door de band Oyfolks in de Bibliotheek. Gelijk daarna is er op het podium een optreden van beroemde kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp, gevolgd door de Hengelose kinderboekenschrijver Rick Meijer.

Nog meer activiteiten

Daarnaast kun je meedoen aan heel veel andere leuke activiteiten:

Kom luisteren naar het verhaal Mysterie in het park door Margot Vermeulen, onder begeleiding van Twents Jeugd Harmonie Orkest van Armonia, lekker broodjes bakken, je laten schminken, bewegen en tijgeren, een roofvogelshow zien, dat kan allemaal in het park.

In de bibliotheek kun je luisteren naar kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp, de Hengelose kinderboekenschrijver Rick Meijer, een workshop tinkeren door Oyfo, uilenballen ontleden door Natura Docet, en voor de echte durfals, een meet en greet met Loesje, een echte slang.

In de Schouwburg kun je muziek maken met docenten van Oyfo, kijken naar de bijzondere film De wilde stad en als afsluiting helemaal los gaan bij een Gi Ga optreden van liveband Oyfolks. Hier geldt wel vol=vol.

En wie wil kan na afloop een bouwpakketje insecten meenemen, zolang de voorraad strekt. Met dank aan de donatie van Hema in Hengelo. De dresscode is Gi Ga Groen en het belooft een Gi Ga Geweldig feest te worden!

Programma


Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.