Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Het veelzijdige graf

Terug naar overzicht
Datum vr 09 okt. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Vrijdag 19.00 - 20.30 uur

Het veelzijdige graf

Uit de archeologische periode Steentijd zijn in de gemeente Hengelo verschillende vondsten gedaan. Maar welke sporen hebben zij achter gelaten in Hengelo en omgeving? Op welke dieren maakten ze jacht? Hoe woonden zij? Historicus en amateur-archeoloog Dick Schlüter zal op toegankelijke wijze voor jong en oud verslag doen van verschillende archeologische vondsten.

Niets is gewoner dan de dood en elke samenleving kent een vorm van dodenbezorging. Het ten ruste leggen van overledenen kan op allerlei verschillende manieren en het graf komt voor in vele soorten en maten.

Bovendien is het graf meer dan alleen een rustplaats voor een overledene. Het heeft vaak ook één of meer extra taken. Dat varieert van een religieuze betekenis voor de overledene, via een sociale rol in de wereld van de levenden, tot soms onverwachte praktische functies. Hoe we met onze doden omgaan zegt dan ook veel over onszelf en de maatschappij waar we in leven.

Deze lezing wordt verzorgd door Norbert Eeltink, senior archeoloog en fysisch antropoloog.

De ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot is dé plek waar je mee kunt doen met het werk van archeologen. Pak aardewerkscherven vast, sorteer vondstend en ervaar wat ze bij je oproepen. Archeologen vertellen graag meer over de bijzondere vondsten die zijn gedaan. Ze zijn ook benieuwd naar jouw kijk op de objecten, omdat die bijdraagt aan het verhaal over erfgoed uit onze eigen omgeving. De Hotspot is elke woensdag en zaterdag tussen 12:00 en 16:00 open.

Aanmelden

Deelname is gratis, het reserveren van een ticket is verplicht.\

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.