Het vuur in mij: First Generation

Terug naar overzicht
Datum do 11 mei Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Het vuur in mij: First Generation

We weten veel over de mannen van de eerste generatie (Turkse) gastarbeiders, maar er is weinig informatie over hun vrouwen. Met het project First Generation interviewt Ömür Gökcan verschillende vrouwen van de eerste generatie van Turkse gastarbeiders.

St. Bernhards Ontmoeting nodigde Ömür Gökcan uit om in Bibliotheek Hengelo te vertellen over zijn droom, het maken van een documentaire over de eerste generatie Turken in Nederland. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een serie #FirstGeneration en laat hen aan het woord. Prachtige verhalen van mensen waarvan de leeftijdsgenoten grotendeels helaas al overleden zijn.

Ömür Gökcan

Ömür Gökcan is geboren en getogen in Hengelo. Trotse Twentse Tukker die tegenwoordig werkzaam is in Rotterdam bij FunX in het management. Hiervoor werkte hij bij Hogeschool Windesheim in Zwolle op de afdeling Marketing en Communicatie. Ömür voelde altijd al de behoefte om de brug te zijn tussen woord en begrip. Context te geven, verhalen te vertellen die er toe doen.

Zo is First Generation ontstaan, hij is verhalen gaan halen van zijn familieleden die niet naar Nederland zijn gekomen destijds, maar in Turkije zijn gebleven. Dat is uitgegroeid tot First Generation, een docuserie met nationale aandacht. Gelukkig ook, want dit zijn verhalen die goud waard zijn.

Tijden

Inloop: 19.30 uur
Start lezing: 20 uur

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 10,00 incl. koffie en thee

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.