Het vuur in mij: Het vuur dooft nooit

Terug naar overzicht
Datum do 17 nov. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Het vuur in mij: Het vuur dooft nooit

Op uitnodiging van Stichting Bernhards Ontmoeting komt journaliste Fréderike Geerdink (uit Hengelo) naar de bibliotheek in Hengelo voor de vijfde lezing Het vuur in mij. Fréderike Geerdink schrijft over politiek, vrouwenlevens, minderheden en mensenrechten en bekend door haar boeken De Jongens zijn dood en Dit vuur dooft nooit. Een jaar bij de PKK. Ze schrijft, na een correspondentschap van bijna vijftien jaar in Turkije en Koerdistan, nu ook in Nederland over macht. Zij doet al jaren verslag van de Koerdische vrijheidsstrijd en is Turkije-expert. Ze krijgt vaak het verwijt dat ze als journalist teveel partij kiest, maar het lukt haar wel om dicht bij haar onderwerp te komen. Zij verbleef voor deze publicatie een jaar bij de PKK als onafhankelijk journalist. Zij heeft daarmee een unieke kijk op het Koerdische vraagstuk

Fréderike Geerdink is journalist, schrijver, spreker en Koerdistanexpert.

Wie is Fréderike Geerdink

Ze werkt al dertig jaar als journalist, onder meer als correspondent in Turkije en Koerdistan. Haar werk richt zich vaak op machtsstructuren, en in het bijzonder op de positie van de Koerden. In 2014 verscheen haar boek De jongens zijn dood, over een Turks bombardement waarbij tientallen Koerdische dorpsbewoners omkwamen. Toen ze in 2015 Turkije werd uitgezet vanwege haar werk over de Koerdische kwestie, ging ze een jaar embedded bij de Koerdische gewapende PKK. Ze beschreef die periode in het boek Dit vuur dooft nooit. Deze zomer werd Geerdink opnieuw opgepakt tijdens een journalistiek project, ditmaal toen ze vanuit Irak de grens met Noordoost-Syrië wilde oversteken.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 10,00 incl. koffie/thee

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.