Het vuur in mij: Wiskunde en kunst verweven

Terug naar overzicht
Datum do 21 apr. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 44
7551 HP Hengelo

Het vuur in mij: Wiskunde en kunst verweven

Rinus Roelofs belicht in zijn presentatie de relatie tussen kunst en wiskunde. De wiskunde als inspiratiebron, maar ook de invloed van de nieuwe technische mogelijkheden op het maakproces van de kunst. Juist door de nu beschikbare computer mogelijkheden is het voor de kunstenaar mogelijk zijn fascinatie voor wiskundige structuren adequaat te kunnen verbeelden.

Rinus Roelofs

Hoe kun je van een 2d vlak een 3d'90-degrees-dodecahedron' en andere mathematische vormen maken? De Hengelose kunstenaar en wiskundige Rinus Roelofs maakt zeer ingenieuze wiskundige objecten, geïnspireerd door mathematische kunstenaars zoals Albrecht Durer, Leonardo da Vinci en M.C. Escher.

Reserveren

Vanwege het aantal beperkte plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan via bernhardsontmoeting@gmail.com.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 10,00 incl. koffie met appeltaart

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.