Het was een mooie tijd - deel 10

Terug naar overzicht
Datum wo 02 mrt. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Het was een mooie tijd - deel 10

Documentaires met verhalen over werken in Hengelo in de tweede helft van de 20e eeuw.

Twee documentaires met per documentaire een korte inleiding. Totale doorlooptijd zeventig minuten (excl. Pauze). Alle documentaires zijn ondertiteld

In dit deel komen de volgende personen aan het woord:

Annie en Bernard ten Doeschot

Annie en Bernard ten Doeschot gaan in 1965 de boerderij van de ouders van Bernard voortzetten. Het is een pachtboerderij op Landgoed Twickel, nog binnen de grens van gemeente Hengelo. Onmisbaar voor de instandhouding van het cultuurlandschap van Twickel is de aanwezigheid van agrarische activiteit. De boeren zijn bij uitstek de beheerder van het landgoed. Bovendien vormen zij een van de economische pijlers van Twickel. Om als boer te kunnen blijven concurreren op de wereldmarkt moeten in 1960 ook de boeren van Twickel zich gaan toeleggen op de intensieve veehouderij. Bernard ten Doeschot is een vooruitstrevende boer en samen met zijn vrouw vertellen zij over de mooie tijd die zij op de boerderij hebben gehad. Het is een indrukwekkend verhaal geworden.

Bert ten Doeschot

Bert ten Doeschot neemt het melkveebedrijf van zijn ouders over op Landgoed Twickel. Zijn verhaal geeft een tijdsbeeld van de huidige worsteling bij veel boeren tussen identiteit en imago: boeren met passie, ervaring, vakkennis en een toekomstvisie over milieu en hun ervaringen met de rol als wisselgeld in het politieke speelveld. Het platteland van de toekomst zal niet alleen de weerspiegeling zijn van de activiteiten van boeren en andere plattelandsbewoners, maar ook van activiteiten en behoeften van alle Nederlanders. Ook klimaatveranderingen en bodemdaling en het realiseren van een goede ecologische waterkwaliteit leiden tot ingrijpende veranderingen in inrichting en gebruik van het platteland. Overheden staan voor de taak om creatief en flexibel in te spelen op de vele snelle ontwikkelingen die zich op het platteland voordoen. Bert ten Doeschot, een boer met passie voor melkvee, is ook een bestuurder die een actieve rol heeft vanuit zijn kennis en maatschappelijke betrokkenheid bij grote vraagstukken. Over al deze onderwerpen vertelt hij zijn verhaal.

Bel of mail naar het museum om een plek te reserveren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€3,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.