Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

High Tech workshop 3D Chocolade printen (afgelast)

Terug naar overzicht
Datum ma 21 dec. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Maandag 11.30 - 13.00 uur

High Tech workshop 3D Chocolade printen

Wegens de nieuwe Covid-19 maatregelen zijn de workshops vanaf 15 december helaas geannuleerd.

Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar bij de Twentse Maakplaatsen een High Tech workshop volgen. Kinderen worden uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen.

Tijdens de kerstvakantie kunnen ze aan de slag met een heuse chocoladeprinter en gaan ze een eigen mal maken met de vacuümmachine. Altijd al je eigen chocolade willen ontwerpen en maken? Ga dan aan de slag met de chocoladeprinter en print je eigen 3D voorletter met echt eetbare chocolade. En maak vervolgens een mooi ontwerp voor een mal.

Op maandag 21 december zijn er twee workshops bij Bibliotheek Hengelo (Beursplein), de eerste workshop is van 09.30 tot 11.00 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en de tweede workshop is van 11.30 tot 13.00 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Voor de workshop wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per kind. Meer informatie over deze kerstvakantieworkshop bij Bibliotheek Hengelo vind je via deze link.

High Tech programma

Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals de succesvolle tekenrobot-workshops afgelopen herfstvakantie, waarbij kinderen hebben geleerd hoe je een tekenrobot in elkaar zet en deze vormen, lijnen en woorden kan laten tekenen. In de voorjaarsvakantie staat een workshop borduren op het programma waarbij kinderen een ontwerp gaan maken voor de borduurmachine. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Geef je op!

Geef je kind(eren) via de website van de Biboliotheek Hengelo op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend en leerzaam!

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

bibliotheekhengelo.nl

Prijzen

€ 2,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.