HNTjong - Oma is een avatar (8+)

Terug naar overzicht
Datum za 26 feb. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

HNTjong - Oma is een avatar (8+)

BFF’s Zoë en Amani hebben beiden net hun oma verloren. Ze voelen een groot gemis en besluiten nieuwe oma’s te maken in virtual reality. Oma wordt een avatar. Het is net als in The Sims, maar dan in 3D: ze kunnen hun oma’s helemaal opnieuw verzinnen: van karaktertrekken tot aan de vorm van hun neus. Ze duiken steeds verder de digitale wereld in, op zoek naar de perfecte oma.

Op het wereldwijde web komen ze in aanraking met allerlei manieren van afscheid nemen: ze ontdekken Tiktokfamous gedenkplekken en ontmoeten een Orakel vol emoji’s aan wie je alles kunt vragen. Het internet is als het hiernamaals: eindeloos, waardoor je overal tegelijk kan zijn. De digitale en de fysieke wereld lopen steeds meer door elkaar. Ze zoeken naar een uitweg voor hun verdriet, terwijl de wereld maar door blijft denderen... Is ‘weg uit deze wereld’ eigenlijk wel voor altijd ‘weg’? Hoe kun je nog afscheid nemen als iedereen eindeloos doorleeft op social media?

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.