Cabaret

Hoge Noot

Terug naar overzicht
Datum vr 31 mrt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Hoge Noot

Maartje & Kine trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. In Hoge Noot vragen ze zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Bal-kan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s.Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat. Wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. Beuken, rocken, zweten: Maartje & Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!

Maartje & Kine

Maartje en Kine ontmoetten elkaar op station Delft in de winter van 2012. Kine kwam net van het conservatorium in Noorwegen en sprak gebrekkig Nederlands. Maartje kan de eerste ontmoeting niet goed meer herinneren maar zegt dat het onvergetelijk was.Hun eerste optreden was op de Roodharigendag. Omdat de tekstschrijver had afgezegd, schreven ze hun eerste tekst op het onvolprezen ‘Meisjes met rode haren’. Het publiek sprak van een ‘best aardig’ optreden.De eerste betaalde opdracht kwam in de winter van 2013. Maartje kon niet geloven dat ze betaald kreeg om te spelen. Zes middagen speelden ze liedjes op een plein in Den Bosch en droegen afgeknipte handschoentjes tegen de kou. Regen liep onder de stoelen door. Van hun eerste loon kocht Kine een knalgele jas. Maartje had een langdurige verkoudheid en kocht zakdoekjes.Een optreden in een bomvolle tent op Lowlands was een onverwachts succes, en Maartje en Kine gingen touren met hun eerste theaterprogramma ‘Vreemd Folk’. nmiddels zijn Maartje & Kine een begrip binnen de cabaretwereld met optredens bij Oerol, Lowlands, DWDD, Podium Witteman, Concert at Sea, Uitmarkt, Zwarte Cross en Top 2000 agogo. Je kan ze kennen van hun dagelijkse odes bij Opium op Oerol of hun maandelijkse muzikale bijdrages over het nieuws bij Giel Beelen en bij Gijs 2.0 op Radio 2. Hoge Noot is hun vierde show.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 17,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.