Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Huys Hengelo, een opgegraven ‘toevalvondst’

Terug naar overzicht
Datum di 13 okt. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Vrijdag 19.00 - 20.30 uur

Huys Hengelo, een opgegraven ‘toevalvondst’

De industriestad Hengelo zal voor altijd verbonden blijven met de geschiedenis van een klein dorp rondom een groot Huys. Begin jaren '90 zijn de resten van dit gebouw opgegraven. Mark Komen, geregistreerd beroepsarcheoloog, schetst de achtergronden rondom deze opgegraven 'toevalsvondst'.

De ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot is dé plek waar je mee kunt doen met het werk van archeologen. Pak aardewerkscherven vast, sorteer vondstend en ervaar wat ze bij je oproepen. Archeologen vertellen graag meer over de bijzondere vondsten die zijn gedaan. Ze zijn ook benieuwd naar jouw kijk op de objecten, omdat die bijdraagt aan het verhaal over erfgoed uit onze eigen omgeving. De Hotspot is elke woensdag en zaterdag tussen 12:00 en 16:00 open.

Aanmelden

Deelname is gratis, het reserveren van een ticket is verplicht. Dit kan via de website van de Bibliotheek.

(G)ouden tijden

Erfgoed is het centrale thema van de Bibliotheek voor dit najaar. Erfgoed is datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst. We noemen het (g)ouden tijden en kijken naar toen en de toekomst. Kijk voor het complete programma van activiteiten in het thema (g)ouden tijden op de website.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.