Muziek

Indonesië en Nederland samen!

Terug naar overzicht
Datum zo 12 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Het jonge Duo Saraswati bestaat uit de broers Jan (cello) en Kris (piano) van der Plas. Zij zijn in Nederland geboren en opgeleid, maar door hun Balinese achtergrond voelen zij grote verwantschap met de traditionele Indonesische muziek. De broers proberen op het raakvlak van die twee culturen een spannende symbiose te ontdekken en te creëren. Zo leggen zij een link tussen de Indonesische traditionele muziek en de klassieke muziek uit West-Europa. Een voorbeeld hiervan is de connectie tussen de liederen van Indonesisch musicus en componist Mochtar Embut en de Sonata van Francis Poulenc. Op het programma staat verder werk van McPhee, Debussy, Ravel en anderen.

Jan (1997) studeerde in 2021 af aan het Amsterdam conservatorium bij Gideon den Herder en Jelena Ocic. Hij was gastcellist bij het Amsterdams Synfoniëtta. Kris (2002) won in 2020 de regionale finale van het prinses Christina concours. Hij studeert voor zijn masters aan het Amsterdams conservatorium bij Frans Peters.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 20,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.