Datum zo 11 jun. Locatie Heemtuin Hengelo
Van Alphenstraat 15a
7556 JT Hengelo

IVN slootjesdagen

Ben je ook benieuwd wat er onder het wateroppervlak allemaal voor leven is. Kom dan naar de IVN slootjesdagen. De slootjesdag van IVN Hengelo is op zondagmiddag 11 juni van 13.00 – 16.00 uur in onze heemtuin in Hengelo.

Wat leeft er in het water?

Ontdek de bewoners van de Nederlandse slootjes en vijvers. Met onder andere schepnetjes wordt er gezocht naar rugzwemmers, kokerjuffers en watermijten en misschien ook wel salamanders en kikkers. Om alle beestjes goed te kunnen bekijken staan er waterbakken. Met behulp van zoekkaarten kunnen we de diertjes misschien ook wel een naam geven. Deskundige IVN-ers zijn (naast je (groot)ouders of verzorgers) aanwezig om je te begeleiden.

Deelname is gratis

Wie graag mee wil doen aan deze activiteit, die moet gewoon komen. Aanmelden is niet nodig, er is vrije inloop en deelname is gratis. Schepnetjes, loeppotjes, zoekkaarten en bakken zijn aanwezig.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

ivn.nl

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.