JazzPlatformHengelo presenteert - Stable Roof Jazz Band

Terug naar overzicht
Datum zo 03 mrt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

JazzPlatformHengelo presenteert - Stable Roof Jazz Band

In de geschiedenis van de Stable Roof Jazz Band heeft de Engelse Trad-jazz altijd een grote rol gespeeld. De oprichters (1981) en hun opvolgers hadden vooral de band van Chris Barber hoog in het vaandel staan. Het credo was altijd: "We spelen alleen nummers die Barber speelt of heeft gespeeld". Met deze stijl boekte de band jarenlang grote successen in binnen- en buitenland. Evenals Chris Barber dat deed werd er gezocht naar aanvulling en verandering in de bezetting met het doel de klankkleur te verbreden. Zo ontstond uiteindelijk de STABLE ROOF JAZZ & BLUES BAND.

In 2018 kreeg de Trad-jazz een kleinere rol (verandering van spijs doet eten) en werd de blazerssectie teruggebracht tot drie, de ritmesectie volledig vernieuwd en piano toegevoegd. Kortom, de traditionele oudestijl bezetting. Om het publiek te blijven boeien werd eveneens het repertoire ingrijpend onder handen genomen. Zo ontstond in korte tijd een nieuwe sound met een allround repertoire, waarin vele jazzstijlen vertegenwoordigd zijn. Diverse nummers worden gezongen en belangrijk: het plezier van publiek en muzikanten staat voorop. Alle stukken zijn strak gearrangeerd door muzikaal leider en cornettist Ton van Brussel.


Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 10,00

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.