Kamerkoor Arte Vocale concert A NEW DAWN

Terug naar overzicht
Datum zo 27 nov. Locatie Heilige Blasiuskerk Beckum
Haaksbergerstraat 187
7554 PA Hengelo

Kamerkoor Arte Vocale concert A NEW DAWN

Op 26 en 27 november a.s. geeft Kamerkoor Arte Vocale twee concerten rondom het thema ‘A New Dawn’. Een programma met prachtige koormuziek in het licht van kerst. Arte Vocale heeft voor dit programma een compilatie van niet alledaagse, maar wel bijzonder mooie kerstmuziek gekozen. Het thema ‘Hoop’ en ‘Licht’ als boodschap van Kerst is in verschillende stijlen terug te horen. Van sprankelend en uitbundig, zoals het ‘Hodie Christus natus est’ van Jan Pieterszoon Sweelinck, waarmee het concert zal worden geopend, tot aan het indringende Daemon van Orbán. Maar ook ingetogenheid en rustige verwondering komen voorbij. Zoals in Songs of a Questioner van LaVoy, waarin levensvragen op muziek zijn gezet; waar vinden we rust, troost en vrede? Overdag in het licht vinden we vaak de gelegenheid niet. Zien we ’s nachts, in het duister, niet veel scherper waar het leven echt om draait?

Verwondering horen we ook terug in het nog weinig gehoorde werk ‘Stránoye Rozhdestvó videvshe’ van Georgy Vasyljevich Sviridov (overleden 1998) en het verstillende ‘Ave Maria’ van de jonge Utrechtse componist Diederik van der Laag.

Kortom een programma waarbij de feestelijke en hoopvolle verwachting van Kerst overgenomen wordt door de nachtelijke klanken van Brahms, Holst en LaVoy. Na veel overdenkingen en het bewonderen van de nachtelijke hemel opent zich de dageraad in al haar warmte met “O radiant dawn” van James MacMillan en wordt het concert feestelijk afgesloten met muziek van John Tavener.

Arte Vocale werkt in dit concert samen met pianist Ivo Boytchev. Ivo zal enkele liederen begeleiden en zal de verschillende stijlen binnen het programma verbinden met een prachtig intermezzo van Brahms.

Za 26 nov - 20.00 PKN kerk Jhr. von Heijdenstraat, Haaksbergen
Zo 27 nov - 15.30 Heilige Blasiuskerk Haaksbergerstraat, Beckum

Dirigent: Jurriaan Poesse
Pianist: Ivo Boytchev

Extra informatie

Op 27 november is er na het middagconcert koffie met wat lekkers in het naastgelegen ‘Wapen van Beckum’. Dit is in de prijs meegenomen en zal op vertoon van het toegangsbewijs geserveerd worden. Hier is ook de mogelijkheid om verder kennis te maken met de dirigent en de koorleden.

Het concert in de Heilige Blasiuskerk in Beckum is de laatste in het bestaan van de kerk. Deze zal op 1 januari 2023 gesloten worden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 16
€ 13,50 via kamerkoorartevocale.nl

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.