Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

KidsLab maak- & bouwworkshops Kerstvakantie

Terug naar overzicht
Datum t/m do 31 dec. Locatie Online workshops

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag 13.30 - 15.00 uur

KidsLab maak- & bouwworkshops Kerstvakantie

KidsLab organiseert online maak- en bouwworkshops in de kerstvakantie. Waar ze klaar stonden met kilo’s chocolade om vanaf volgende week bij de Twentse Maakplaatsen te gaan 3D printen en vacumeren met de kinderen, staan ze nu met lege handen… althans dat zou je denken. Natuurlijk is het weer even schakelen maar ze willen graag alle kinderen een High Tech activiteit aanbieden in de vakantie dus waarom dan niet online? Deze kerstvakantie bieden de Overijsselse Bibliotheken, in samenwerking met Tetem, daarom online maak- & bouwworkshops aan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Jezelf vervelen in de kerstvakantie is er dus niet bij!

Het programma (aanmelden niet nodig)

Van maandag t/m donderdag - in de eerste én in de tweede vakantieweek - kunnen de kinderen met een labcoach van Tetem’s KidsLab online aan de slag met maak- en bouwworkshops! Je hebt een computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool) en verder alleen wat huis-tuin-en-keukenspullen.

Alle workshops starten om 13:30 uur. De uitleg en het samen bouwen en maken duurt een uurtje en daarna is er nog 30 minuten de tijd voor vragen of tips.

21/12: Bouw een lopende band
22/12: Stopmotion film maken met je mobiel
23/12: Bouw een schaduwinsect
24/12: Maak een filmpje zonder videocamera

28/12: Kettingreactie


29/12: Bouw je eigen huis


30/12: Zelf een projector bouwen


31/12: Bouw je eigen mini-voetbaltafel


Wat heb je nodig?

Op de website van Tetem is per workshop precies te zien wat je nodig hebt en vind je ook de link naar de Zoomsessie. Met alle benodigdheden bij de hand kunnen de kinderen er samen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Alle informatie voor de KidsLab kerstvakantieworkshops vind je via deze link. Deelname is gratis. Uiterlijk vrijdag 18 december staan allemaal workshops online.

Vervanging van High Tech programma

Deze serie workshops is een vervanging voor het kerstvakantie High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren. De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor alle Overijsselse gemeenten om deel te nemen.

Voor meer informatie: www.tetem.nl/maakmeemaand (aanbod 6 – 12 jaar)

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.