Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

KidsLab maak- bouw- en ontwerpworkshops

Terug naar overzicht
Datum t/m zo 21 feb. Locatie Online activiteit

KidsLab maak- bouw- en ontwerpworkshops

Na de eerste succesvolle serie in de kerstvakantie – als online alternatief voor het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen - biedt Tetem de KidsLab workshops inmiddels als vaste activiteit op de woensdag- en zaterdagmiddag én in de vakanties aan. Tijdens de KidsLab workshops die, in samenwerking met de bibliotheken en Twentse maakplaatsen zijn ontwikkeld, gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met maak, bouw en ontwerp activiteiten!

KidsLab verbindt en daagt uit

Iets zélf ontwerpen en maken geeft altijd een gevoel van trots en voldoening. Dit in een online webinar sámen met andere kinderen doen, maakt het een stuk gezelliger en zorgt voor verbinding in een tijd dat je elkaar niet of nauwelijks kunt opzoeken. Gelukkig krijgen basisschoolkinderen vanaf maandag weer fysiek onderwijs, maar het blijft van groot belang dat ze uitgedaagd worden om te leren door te maken en nieuwe dingen te ontdekken. Het KidsLab is dan ook een schot in de roos.

Aanbod

Om elke kind een uitdagende middag te bezorgen zijn er vier verschillende soorten workshops ontwikkeld. Maak en bouw workshop met huis- tuin- en keukenspullen, Make-It workshop met een techniek kitje (vooraf te bestellen), ontwerp workshop met behulp van gratis ontwerpprogramma’s (kleine vergoeding voor vervaardigen resultaat) en KidsLab+ workshops met extra uitdagende technieken en theorie.

Alle live KidsLab workshops voor de voorjaarsvakantie staan in het teken van textiel, waarbij kinderen vanaf 20 februari textielstickers kunnen maken, een embleem ontwerpen, een textiel art-college volgen en nog veel meer leuks! Via Bibliotheek Hengelo kunnen kinderen gratis deelnemen aan de KidsLab workshops in de voorjaarsvakantie. Ze moeten zich alleen even aanmelden via Bibliotheek Hengelo.

Let op: voor de Make-It workshop op 27 februari zijn een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar. Aanmelden hiervoor kan tot en met 16 februari.

KidsLab

Elke woensdag- en zaterdagmiddag + in de voorjaarsvakantie van 13:30 - 15:00 uur. Na 1 maart worden de workshops van 15:00 – 16:30 uur aangeboden. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kijk voor meer informatie over het complete programma op de site van Tetem.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Voor sommige workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.