'Klavierleeuw' Arcadi Volodos

Terug naar overzicht
Datum za 15 apr. Locatie Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

'Klavierleeuw' Arcadi Volodos

Volodos heeft alles in huis om zijn ideeën op de piano tot leven te brengen — verbeeldingskracht, passie en een fenomenale techniek. Zijn grenzeloze virtuositeit, gecombineerd met een uniek gevoel voor ritme, kleur en poëzie, maakt Volodos de verteller van intense verhalen en oneindige werelden!

Arcadi Volodos

De Russische meesterpianist Arcadi Volodos (1972) is uitgegroeid tot één van de allergrootste hedendaagse musici. Ooit startte hij een vocale carrière in de voetsporen van zijn ouders, operazangers, maar op zijn 16de koos hij voor de piano en werd direct een fenomenaal virtuoos. Met zijn kleurrijke klavierkunsten trad hij vaak op met de technisch meest veeleisende werken en hij schreef zelf ook briljante transcripties. Toen gooide hij het roer om en werd van een acrobatische hoogvlieger een naar stilte zoekende diepgraver.

Volodos is een vaste gast in de meest prestigieuze concertzalen en festivals in Europa. Tijdens het seizoen 2020-2021 trad hij op in onder meer de Philharmonie van Parijs, de Konzerthaus in Wenen, het Salzburg Festival, de Auditorio Nacional in Madrid, Palau de la Musica in Barcelona, Santa Cecilia in Rome, Gulbenkian Foundation in Lissabon, Liederhalle in Stuttgart, Victoria Hall in Genève, Tonhalle in Zürich, Letse Nationale Opera in Riga, en in Dresden, Granada, Roque d'Anthéron, Klavier Festival Ruhr, en de festivals in Ljubliana en Verbier. Zijn soloalbum ‘Volodos Plays Mompou’ uit 2013, gewijd aan werken van de Spaanse componist Frederic Mompou, ontving een Gramophone Award en de Echo-Preis.

Arcadi Volodos zal zijn debuut maken in de International Holland Piano Series met een programma met werken van Schumann en Skrjabin.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Vanaf: €10,00

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.