Cabaret

Kom verder!

Terug naar overzicht
Datum wo 23 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Kom verder!

Freek de Jonge heeft tijdens corona geen zitvlees achter de geraniums gekweekt. Sterker nog, half oktober 2021 verscheen Kom Verder! Deel 1 van Freeks mémoires bij Atlas Contact. Dat ‘deel 1’ kan wat verwarrend zijn, deel 2 (Reikhalzend Verlangen) verscheen al in 2017. Wat alleen een boekpresentatie zou zijn, is uitgegroeid tot een op zichzelf staande performance.In Kom verder! vertelt domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht over het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnen voert waarin het geloof intens wordt beleefd en bevraagd. Vóór het slotlied is er gelegenheid tot het stellen van vragen waarbij de improvisatie hoogtij viert en lering en vermaak hand in hand gaan.

‘Kom verder!’ van Freek de Jonge begint op een nazomerse dag in 1900 op het Zeeuwse Duiveland, als de vader van de hoofdpersoon een roeping krijgt, een persoonlijke uitnodiging van de Heere aan een veertienjarige knaap om zijn leven in Zijn dienst te stellen.Het verhaal eindigt precies eenenvijftig jaar later in Workum, een van de elf Friese steden, als de restauratie van de Grote Kerk voltooid is en de zoon van de geroepene besloten heeft het beroep als dominee naar Zaandam te aanvaarden. Wat er in die tussenliggende jaren gebeurde voert de lezer langs Terwolde, Doetinchem, Groningen en Westernieland, maakt hem/haar getuige van het wereldkampioenschap schaak, de roof van een kerkklok voor de oorlogsindustrie en de Elfstedentocht van 1947.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 19,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.