Datum wo 27 apr. Locatie Binnenstad Hengelo

Koningsdag 2022

De kleedjesmarkt, de Oranjekermis, het kramenlint met etenswaren, veel sport en cultuur en als knaller het afsluitend concert van de band Enorm. Dit zijn enkele programma –onderdelen van Koningsdag 2022 op woensdag 27 april.

Kleedjesmarkt
Altijd weer leuk is de traditionele kleedjesmarkt, die plaatsvindt rond het nieuwe stadskantoor. De meeste kinderen zitten onder luifels, zodat ze droog blijven bij regen. De markt is bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar. Zij spreiden ’s morgens heel vroeg al hun kleedje uit op de grond en verkopen daar spullen die ze al maandenlang hebben verzameld. Plekje bemachtigen? Hier lees je hoe je dat doet.

Kramen
Voor de kermis staan kramen waar Hengeloërs allerhande spullen verkopen, in de Wemenstraat foodzaken met multiculturele gerechten en een stand van jeugdschaakvereniging Minerva. Nieuw dit jaar is het lint van binnenstadswinkeliers aan de Enschedesestraat, met luxe hoogwaardige producten. Kraam huren? Meer informatie en kraamhuur kan je vinden via de website.

Muziek, sport en cultuur
Op podia bij het stadhuis en ter hoogte van De Appel zijn demonstraties en workshops van sport, cultuur en muziek van Hengelose verenigingen. Van kickboxen tot zumba, van paaldansen tot fitness. Het publiek kan zelf actief meedoen.

Oranjekermis
De Oranjekermis van 26 april t/m 5 mei biedt veel jeugdattracties op de parkeerplaats naast het stadskantoor. De exploitanten geven traditioneel vrijkaartjes aan leerlingen van alle Hengelose basisscholen. HOV en de kermisexploitanten hebben zich het lot van Oekraïense kinderen aangetrokken. Zij mogen op vrijdag 29 april gratis ritjes maken in de attracties en krijgen een suikerspin en een oliebol aangeboden.

Beckum
Een gehele dag gezellige pleinactiviteiten (op het schoolplein) voor jong en oud! Waaronder graffiti workshops, springkussens, fiets- en skelterparcours, fiets- en wandeltocht, darttoernooi, bingotoernooi en meer. Programma:

10.00 uur Feestelijke opening o.b.v. van dweilorkest Beentels kabaal
10.15 uur Start wandelfotopuzzeltocht (opgave kan bij Nicole Kamphuis via Whatsapp: 06-15064069)
10.15 uur Start fietstocht van circo 40 km. Deelname is gratis, aanmelden bij start
13.00 uur Start darttoernooi (aanmelden tussen 10.30 - 12.30 uur)
14.00 uur Start bingotoernooi

Prins Bernhardplantsoen
Een samenwerking tussen Paviljoen de Ontmoeting en Eetcafé de Blauwe Engel zorgt ervoor dat je vanaf 12.00 uur in het park terecht kan bij een aantal barretjes en foodtrucks voor een lekker hapje en een drankje. Vanaf 15.00 uur draait een DJ muziek om je vast op te warmen voor het afsluitende concert van Koningsdag! Benieuwd wat dat is? Lees dan verder!

De Drie Straatjes
De ondernemers van de Wetstraat, Smutsstraat en Drienerstraat in Hengelo geven cadeaubonnen weg op Koningsdag. Deze cadeaubonnen kun je winnen na het spelen van Oud Hollandse spelletjes in de Drienerstraat. De Oud Hollandse spelletjes zijn gericht op het hele gezin en worden geleid door Scouting Hendrik Hudson. Wanneer je het spelletje gespeeld en gewonnen hebt, ontvang je een cadeaubon. De cadeaubon is vervolgens in te wisselen bij de ondernemers.

Muziek

Natuurlijk is er ook volop muziek in de binnenstad! Met als klapper de afsluiting van Koningsdag met de band ENORM!

Pastorieplein

Zoals altijd staan de horecazaken in de Pastoriestraat ook weer klaar om de verjaardag van Willem Alexander groots te vieren. Op het Pastorieplein kan je weer genieten van gezelligheid en muzikale ondersteuning!

Langestraat

Club Merlijn, het Uurwerk, de Appel 2.0 en Anno 1890 bundelen hun krachten om dit jaar ook weer een groot feest te maken van de Langestraat. Verschillende DJ's zoals o.a. Johnny G, Angie Mill en Nick Raff zullen de muziek verzorgen.

Burgemeester Jansenplein

Op het Burg. Jansenplein is het op Koningsdag weer als vanouds gezellig. Plof op het terras en geniet van live muziek, lekker eten en een drankje.

Afsluiter Koningsdag: Enorm

De afsluiter van Koningsdag 2022 is vanaf 18.00 uur het concert van de formatie Enorm in het Prins Bernhardplantsoen. Een absolute klapper, die gepaard gaat met een geweldige lichtshow. In het voorprogramma speelt Ransom. De toegang is vrij. In het plantsoen komen verschillende tappunten en eettentjes.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.