Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

LeineRoebana - Solas

Terug naar overzicht
Datum wo 09 dec. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HP Hengelo

Openingstijden:

Woensdag 21.00 - 23.00 uur

LeineRoebana - Solas

Het woord ‘Soelaas’ is ontleend aan het middeleeuwse Franse solas, betekent 'troost, steun, oplossing’. En wat biedt er meer troost dan de muziek van John Dowland; dan liefdespoëzie of klaagzang begeleid door luitmuziek? Niets, vinden sopraan Elisabeth Hetherington en luitist David Mackor. Samen met de rauwe tegentonen van gitarist Wiek Hijmans en zangeres Talitha van der Spek, virtuoze hedendaagse dans met gestiek uit de 18e eeuw en de hilarisch vervreemdende teksten van Bindervoet & Henkes, biedt SOLAS de toeschouwer een ervaring die hem gelouterd en verkwikt achterlaat.

Dansvoorstelling

SOLAS’ was volgens het Parool de beste dansvoorstelling van 2019. De Volkskrant gaf vijf sterren en schreef: “SOLAS is als een lang vrolijk en troostrijk gebaar. Een dansconcert dat waarlijk soelaas biedt als arm om de schouder voor wie daar nood aan heeft.”

LeineRoebana is een dansgezelschap met een internationale reputatie, geleid door Andrea Leine en Harijono Roebana. De choreografen onderscheiden zich door hun unieke dansidioom en de centrale rol van muziek in hun werk, zijn specialist in een multidisciplinaire benadering en pionieren met ongewone overzeese samenwerkingsverbanden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

schouwburghengelo.nl

Prijzen

€19,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.