Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Leren kunst kijken

Terug naar overzicht
Datum wo 23 sep. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Woensdag 23 september 19.00 - 21.30 uur
Maandag 28 september 19.00 - 21.30 uur
Woensdag 07 oktober 19.00 - 21.30 uur
Maandag 19 oktober 19.00 - 21.30 uur

Leren kunst kijken

In deze korte, interactieve cursus kunstgeschiedenis leer je op een andere manier naar moderne en hedendaagse kunst te kijken.

In vier lessen leert Miranda Nieuwenhuis Hoekstra je de basisprincipes van de kunstpsychologie en de belangrijkste stromingen vanaf 1950 tot nu te herkennen. Op een speelse manier geeft ze uitleg over de verschillende aspecten van het kijken en beleven van kunst. Deze cursus is voor iedereen bedoeld die zich interesseert voor kunst en kunstgeschiedenis en graag op een andere manier naar kunst wil leren kijken. Bij een volgend museumbezoek zal je meer zien dan ooit tevoren.

Wat is kunst?

Als we een voorwerp niet meteen herkennen kan dit een mogelijke bedreiging inhouden. Daardoor kan een kunstwerk dat we in eerste instantie niet begrijpen zelfs afstotelijk lelijk gevonden worden. De waardering stijgt pas zodra we de beeldtaal ervan kunnen lezen. Hoe kan het dat een kunstwerk zoveel verschillende reacties oproept? Wat is de bedoeling van de kunstenaar en komt die boodschap ook echt over? En natuurlijk, de allerbelangrijkste vraag; Wat betekent kunst voor mensen?

Cursus

De cursus bestaat uit 4 lessen inclusief koffie/thee, lesmateriaal en documentatie.

Ter afsluiting van de cursus kan je deelnemen aan een rondleiding die Miranda geeft in het Rijksmuseum Twenthe waarbij je de behandelde lessen direct in de praktijk kunt brengen en de stromingen leert herkennen. De kosten voor deze rondleiding bedragen 12,50 exclusief entree.

Aanmelden

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar Miranda Nieuwenhuis.

(G)ouden tijden

Erfgoed is het centrale thema van de Bibliotheek voor dit najaar. Erfgoed is datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst. We noemen het (g)ouden tijden en kijken naar toen en de toekomst. Kijk voor het complete programma van activiteiten in het thema (g)ouden tijden op de website

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.