Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Lezing brandveiligheid en erfgoed

Terug naar overzicht
Datum do 14 okt. Locatie Brandweerkazerne
Lansinkesweg 59
7553 AE Hengelo

Lezing brandveiligheid en erfgoed

De lezing wordt gegeven door Herman Meuleman, secretaris van de Veiligheidsregio Twente. De heer Meuleman heeft jarenlang bij de brandweer gewerkt in verschillende functies. Hij heeft tijdens de vuurwerkramp in Enschede de collectie van het Rijksmuseum Twente in veiligheid gebracht. Een bijzonder verhaal dat hij graag deelt. Daarnaast geeft hij tips over brandveiligheid en erfgoed. Nog steeds adviseert de heer Meuleman musea en personen met een historische collectie hoe zij hun erfgoed kunnen beschermen tegen brand of de gevolgen van brand. Hiervoor heeft hij een speciale opleiding gevolgd en al vaak advies gegeven. Heb jij waardevol erfgoed, een collectie of werk je voor een museum en wil je advies over brandveiligheid dan kun je na de lezing uw situatie uitleggen aan de heer Meuleman. Hij is bereid om je op weg te helpen.

Aanmelden

Vanwege het beperkte aantal plekken moet je je zich aan te melden. Dit kan door een mail met je gegevens te sturen naar secretariaat@oudheidkamertwente.nl. Voor leden van de Oudheidkamer Twente is de lezing kosteloos. Voor niet-leden kost de lezing €5,- die ten goede komt aan het behoud van de collectie.

Locatie

De lezing vindt plaats in de mooiste brandweerkazerne van het land, waar het industriële verleden nog voelbaar is, aan de Lansinkesweg 59, te Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis voor leden. Niet-leden €5,-

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.