Lezing brandveiligheid en erfgoed

Terug naar overzicht
Datum do 31 mrt. Locatie Brandweerkazerne
Lansinkesweg 59
7553 AE Hengelo

Lezing brandveiligheid en erfgoed

De Vereniging Oudheidkamer Twente nodigt je uit voor een lezing over Brandveiligheid en erfgoed op donderdagavond 31 maart van 19.30-21.00 uur in de Brandweerkazerne te Hengelo.

Herman Meuleman

De lezing wordt gegeven door Herman Meuleman, secretaris van de Veiligheidsregio Twente. Dhr Meuleman heeft jarenlang bij de brandweer gewerkt in verschillende functies. Hij heeft tijdens de vuurwerkramp in Enschede de collectie van het Rijksmuseum Twente in veiligheid gebracht. Een bijzonder verhaal dat hij graag met je deelt. Daarnaast geeft hij tips over brandveiligheid en (jouw) erfgoed.

Nog steeds adviseert Dhr. Meuleman musea en personen met een historische collectie hoe zij hun erfgoed kunnen beschermen tegen brand of de gevolgen van brand. Hiervoor heeft hij een speciale opleiding gevolgd en al vaak advies gegeven.

Heb jij waardevol erfgoed, een collectie of werk je voor een museum en wil je advies over brandveiligheid? Dan kan je na de lezing de situatie uitleggen aan Dhr. Meuleman. Hij is bereid om je op weg te helpen.

Aanmelden

De lezing vindt plaats in de mooiste brandweerkazerne van het land, waar het industriële verleden nog voelbaar is. Gedurende de avond krijg je de gelegenheid deel te nemen aan een rondleiding door de kazerne. Vanwege het beperkte aantal plekken wordt je verzocht om je aan te melden. Dit kan door een mail met jouw gegevens te sturen naar secretariaat@oudheidkamertwente.nl.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€5,00 voor niet leden

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.