Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Lezing Judith Koelemeijer

Terug naar overzicht
Datum di 10 nov. Locatie Online webinar

Openingstijden:

Dinsdag 19.30 - 21.30 uur

Lezing Judith Koelemeijer

Deze activiteit is wegens de ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus, verplaatst naar een online omgeving.

Judith Koelemeijer (1967) schrijft literaire non-fictie en debuteerde in 2001 met 'Het zwijgen van Maria Zachea' waarmee ze de NS Publieksprijs, Gouden Ezelsoor en de Zaanse Cultuurprijs won. Het tweede boek 'Anna Boom' werd ook een bestseller net als haar autobiografische werk Hemelvaart. Ze werkt nu aan een biografie van Etty Hillesum.

Dit jaar is haar boek 'Het zwijgen van Maria Zachea' verkozen tot geschenkboek voor de campagne Nederland Leest. Het boek laat op een fascinerende wijze de familiegeschiedenis zien van een groot katholiek tuindersgezin uit het Zaanse Wormer. De moeder van het gezin krijgt een hersenbloeding en zal acht jaar lang stilzwijgen. Aan de hand van de verhalen van de twaalf kinderen krijg je een goed beeld van de tijd waarin ze toen leefden.

Op 10 november is Judith Koelemeijer online te gast. Ze zal vertellen over haar eigen werk en er is gelegenheid om met haar in gesprek te gaan.

Nederland Leest

De hele maand november is het Nederland Leest. Het thema dit jaar is 'Kleine geschiedenis, grote verhalen'. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Die geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Tijdens Nederland leest kan je gratis het boekgeschenk ophalen in de Bibliotheek.

Aanmelden

Wil je er graag bij zijn? Dat kan! Een plekje vanaf je eigen bank voor deze online lezing, kan je bestellen via deze link. Het e-mailadres dat je dan doorgeeft is tevens het e-mailadres waarop je de link naar het online event zult krijgen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

bibliotheekhengelo.nl

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.