Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Terug naar overzicht
Datum wo 18 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven, de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven.Het theaterdebuut van Daan Heerma van Voss gaat over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Een verschrikkelijk dierbare nacht.Jan Hulst regisseert onder andere Jolanda van den Berg, Thomas Höppener en Tim Linde in deze coproductie van Theater Bellevue & Theater OostpoolTip! Theater Oostpool schudt je wakker. Bestel de Oostpool-serie voor slechts € 55,00.

Drie jaar geleden zakten Jan Hulst en Daan Heerma van Voss samen door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over de zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare. Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol. Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst antwoordde daarop: ‘doe jij dat lekker’. Zo geschiedde. Het is een unieke, intieme samenwerking. Een toneelstuk over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 19,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.