Kinderen

Maakdag bij Schouwburg Hengelo

Terug naar overzicht
Datum zo 19 sep. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Zondag 11.00 - 16.15 uur

Maakdag bij Schouwburg Hengelo

Tijdens de Maakdagen*, die Tetem van juli t/m september samen met de bibliotheek, het cultuurhuis, theater of museum in elke Twentse gemeente organiseert, creëer je je eigen Maak Experience.

De Maakdagen in Hengelo vinden op de volgende data en locaties plaats:

  • 19 september - Schouwburg Hengelo
  • 25 september - Bibliotheek Hengelo centrum

Een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten - maak- en programmeerworkshops kan volgen. Meekijken, meedoen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdagen om draait! Leer bijvoorbeeld programmeren met Ozobot, ga aan de slag met een 360 graden camera, maak een Festive Flashlight, leer werken met een 3D pen of ontdek een nieuwe virtuele wereld.

Hoe ziet een Maakdag eruit?

Het programma van een Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen.

  • Bij ontvangst krijg je iets te drinken en ontdek je hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt.
  • Als hoofdonderdeel van de Maakdag volg je daarna een vooraf gekozen maakworkshop* van 60 minuten waarin je een nieuwe techniek leert. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken.
  • Aansluitend breng je een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal maak-of programmeerworkshops, waar je ter plekke een keuze uit drie nieuwe technieken maakt.
Creëer je eigen maakwereld tijdens de Maakdagen in Hengelo!

Per tijdslot zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden. Tickets voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar: €2,00 p.p. en voor volwassenen: €3,00 p.p.

Nieuwsgierig? Bekijk hier een impressie van de Maakdag:

Voor het complete zomerprogramma van de MaakMeeMaand zie tetem.nl/maakmeemaand. Aanmelden voor alle activiteiten is noodzakelijk.

*In mei heeft een succesvol onlineprogramma plaatsgevonden van de MaakMeeMaand. De Maakdagen zijn een onderdeel van de MaakMeeMaand welke door de coronamaatregelen verschoven zijn van mei naar juli, augustus en september.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Kinderen en jongeren t/m 18 jaar: €2,00 p.p.
Volwassenen: €3,00 p.p.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.