Datum t/m vr 27 mei Locatie Verschillende locaties in Hengelo

Maakdag Festivals Hengelo

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Het Maakdag Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op 2 en 3 mei neer in Bibliotheek Hengelo, 22 mei in Oyfo Techniekmuseum en 27 mei in Schouwburg Hengelo. Dus kom naar de bibliotheek, het museum of de schouwburg en volg in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten en ontdek nieuwe maakwerelden!

Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio door kennis te maken met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen.

Creëer je eigen Maak Experience

Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud.

Breng een bezoek aan het MaakLab, RobotLab, FilmLab en MediaLab en kom experimenteren met creatieve (maak)technieken en ontwerpprogramma’s of leer - al vanaf 3 jaar - een van de slimme robots programmeren. Ontdek welke technieken en maakprocessen er in het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt en praat met de experts in het KennisLab!

1. MaakLab

Ga aan de slag met uitdagende maaktechnieken. Ontdek met behulp van een van de Make-It techniekpakketjes of houten bouwsets nieuwe technieken of maak je eigen instrument van restafval.

2. RobotLab

Leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging!

3. FilmLab

Creëer je eigen film of verhaal met een 360 graden camera of stopmotion programma, maak een tekenanimatie of leer werken met Augmented Reality.

4. MediaLab

Bezoek de digitale speeltuin en beleef interactieve installaties van creatieve makers zoals kunstenaar Merlin Marski en Nou & Herkauw. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.

5. KennisLab

Maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie. Ben je benieuwd naar de technieken die ze in het theater gebruiken? Of wil je je eigen spel maken met regels voor de toekomst?

De inhoud van het Kunst- en KennisLab kan per locatie verschillen.

Ticket

Toegang tot het Maakdag Festival is gratis*. Voor de techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab wordt een vergoeding van €3,00 per kitje gevraagd.

*voor Oyfo Techniekmuseum koop je een kaartje voor het museum waarna je toegang krijgt tot het Maakdag Festival én het techniekmuseum.

Bekijk het complete festivalprogramma op makerfestivaltwente.nl en ontdek wat je in de regio tijdens het Maker Festival Twente allemaal kan doen, zien en ervaren!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

makerfestivaltwente.nl

Prijzen

Gratis toegankelijk (uitzondering: Oyfo Techniekmuseum)
€3,00 per techniekpakketje

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.