Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Maakdag bij Oyfo Techniekmuseum

Terug naar overzicht
Datum za 28 aug. Locatie Oyfo Techniekmuseum
Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo

Maakdagen in Hengelo

Zomer 2021 staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Tijdens de Maakdagen, die Tetem tot eind september met haar samenwerkingspartners in Twente organiseert, creëer je je eigen Maak Experience met tal van techniekworkshops. In de gemeente Hengelo vinden de Maakdagen plaats op:

  • zaterdag 28 augustus bij Oyfo Techniekmuseum
  • zondag 19 september bij Schouwburg Hengelo
  • zaterdag 25 september bij Bibliotheek Hengelo

Maakdag | Creëer je eigen Maak Experience

Een Maakdag biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten - in het museum, de schouwburg of de bibliotheek maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken. De workshops (geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar) verschillen per locatie.

Ontdek op de nieuwe locatie van Oyfo Techniekmuseum bijvoorbeeld een nieuwe virtuele wereld door de VR bril, leer programmeren met robot mTiny of maak een Lichtpiano. Bij Schouwburg Hengelo kun je een kijkje nemen achter de schermen van het theater door een 360 graden film te maken, die je vervolgens als 3D-film of zelfs in VR-modus kunt bekijken. Of je gaat aan de slag met 3D pennen of het maken van een Festive Flashlight. Bij Bibliotheek Hengelo leer je o.a. robot mTiny programmeren of huisrobot Homey aansturen met je stem. Maar je kunt ook een eigen ontwerp maken van een virtual wereld of een stopmotionfilmpje opnemen.

Programma & Tickets

Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Bij ontvangst krijgen de deelnemers iets te drinken en ontdekken ze hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. Als hoofdonderdeel van de Maakdag volgen ze bijvoorbeeld een van bovenstaande - vooraf gekozen - maakworkshops van 60 minuten, waarin ze een nieuwe techniek leren. Aansluitend brengen ze een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal mini-techniekworkshops, waar ze ter plekke een keuze in maken.

Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdagen om draait!

Bekijk het complete programma en beschikbare tickets via intranet.tetem.nl/tickets. Per tijdslot is een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden. Tickets voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar: €2,00 p.p. en voor volwassenen: €3,00 p.p.

Meer informatie over de Maakdagen vind je op: tetem.nl/maakmeemaand

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Kinderen en jongeren t/m 18 jaar: €2,00 p.p.
Volwassenen: €3,00 p.p.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.