Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Marc Reugebrink in het park

Terug naar overzicht
Datum zo 13 jun. Locatie Paviljoen de Ontmoeting
Prins Bernhardplantsoen 1
7551 JJ Hengelo

Marc Reugebrink in het park

Stichting Hengelo Leest zet de reeks Schrijvers in het park voort met een optreden van Marc Reugebrink (Goor, 1960) bij Paviljoen De Ontmoeting in het Hengelose stadspark Prins Bernhardplantsoen.

Onder het gebladerte van de rode beuk zal de schrijver, dichter en essayist vertellen, zingen en dichten. Zijn werk is meerdere malen genomineerd en bekroond. Zijn derde roman Het grote uitstel won in 2008 De Gouden Uil Literatuurprijs en was genomineerd voor de literaire jongerenprijs De Inktaap. Na onder meer de essaybundel Het geluk van de kunst (2012) en het veelgeprezen Het huis van de zalmen (2016), verscheen in 2019 de ‘Twentse roman’ Zout.

Zout

Zout is een tragisch, hilarisch en ietwat zwartgallig verhaal over de teloorgang van een dorpsgemeenschap aan het eind van de negentiende eeuw. De baron van het plaatselijke kasteel slaat een waterput omdat de barones het vervuilde grachtenwater niet meer wil drinken. Tot zijn verbazing rijst er pekel uit op. Vanaf dat moment gaat alles van kwaad tot erger.

Reugebrink werd voor het oude en toch actuele verhaal over de zoektocht naar zuiver water geïnspireerd door de geschiedenis van kasteel Twickel in Delden.

Signeren en ticket

Na het optreden is er de mogelijkheid om zijn boeken aan te schaffen en te laten signeren. De toegangsprijs is €10, inclusief consumptie naar keuze, ter plekke en contant te betalen. Een plek reserveren kan via info@hengeloleest.nl. Er zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€10,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.