Datum do 24 mrt. Locatie Wemenstraat
Hengelo

MBO Straat

Donderdag 24 maart organiseert ROC van Twente i.s.m. de MBO Raad en de Gemeente Hengelo de MBO Straat. Voor één dag wordt de Wemenstraat in het centrum van Hengelo omgetoverd tot MBO Straat. Doel is het mbo zichtbaar maken en te benadrukken waarom het mbo het kloppende hart van de samenleving is.

Doen, zien en beleven

Op rocvantwente.nl/mbostraat vind je een volledig overzicht van wat er op 24 maart tussen 11.00 en 15.00 te zien, doen en beleven is in de Mbo-straat. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen shampoo maken met studenten van de opleiding Laboratorium en Procestechniek, genieten van straatmuzikanten van de Podiumacademie of vragen stellen bij de Servicedesk van studenten van de opleiding ICT. Om 11.45 uur is er een feestelijke opening van de straat en wordt het straatnaambord 'Mbo-straat' onthult.

Mega belangrijk onderwijs

“Mbo’ers zijn de basis van de samenleving. Via de Mbo-straat laten we dat zien. De diversiteit aan opleidingen en mogelijkheden is groot. Dat is niet alleen voor jongeren goed om te weten, maar ook voor volwassenen die willen bijscholen of een carrièreswitch willen maken,” zegt John van der Vegt, voorzitter College van Bestuur ROC van Twente. Claudio Bruggink, wethouder Onderwijs van de gemeente Hengelo over de Mbo-straat: “We zijn in Hengelo trots op ons mbo-onderwijs, onderwijs dat veel invloed heeft op ons dagelijks leven. In het centrum vind je bijvoorbeeld veel mbo-stagiaires in het midden- en klein bedrijf. Ook het aanbod van goed techniekonderwijs vanuit ROC van Twente is voor Hengelo als sociale techniekstad heel belangrijk. Mooi om dit terug te zien in de activiteiten op 24 maart.”

Over de Mbo Straat

De mbo-straat wordt onder de vlag van ‘Dit is mbo’ georganiseerd door de Mbo Raad samen met Louise Babel. Louise is de Landelijk Ambassadeur mbo en heeft een belangrijke missie: de diversiteit van het mbo laten zien. “Door straten met veel ondernemers en bedrijvigheid in heel Nederland om te toveren tot mbo-straten, kan iedereen zien en ervaren dat het mbo overal aanwezig is. Veel mensen weten niet dat achter de gevels van al die winkels en ondernemingen mbo’ers werken die ervoor zorgen dat onze maatschappij blijft draaien. Met de Mbo-straat laten we dat zien. En ik hoop dat dit pas het begin is en dat volgend jaar iedere Nederlandse gemeente een mbo-straat opent samen met de scholen, studenten en leerbedrijven!” Naast Hengelo zijn er die dag ook Mbo-straten in Rotterdam, Vlaardingen, Den Bosch en Oss. In 2021 gaf de gemeente Utrecht het startsein voor de Mbo-straat in De Voorstraat in hartje centrum.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.