Mensje van Keulen in het park

Terug naar overzicht
Datum zo 28 aug. Locatie Prins Bernhardplantsoen
7551 HT Hengelo

Mensje van Keulen in het park

Op zondag 28 augustus viert schrijver Mensje van Keulen de 50e verjaardag van haar debuutroman Bleekers zomer in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen. Onder het gebladerte van de rode beuk wordt de veelgeprezen auteur met een indrukwekkend oeuvre vanaf 11 uur geïnterviewd door Hans Hoes. Ze zullen uitgebreid spreken over het boek dat destijds insloeg als een bom. NRC Handelsblad schreef in 1972 ‘dat er op het ogenblik niet meer dan vijf, zes schrijvers in Nederland rondlopen die Bleekers zomer zouden kunnen evenaren.’

Bleekers zomer

‘Toen ik deze “kleine roman” schreef vreesde ik dat ik die leeftijd niet eens zou halen dankzij al het stadsvertier. Maar kijk eens aan, nu heeft zelfs het boek de vijftig gehaald,’ schrijft Mensje van Keulen in het voorwoord bij de in juni 2022 verschenen 23e druk van haar jubilerende klassieker. Het boek vertelt het verhaal van Willem Bleeker die op een zomerse dag besluit zijn werk en gezin in de steek te laten en te vertrekken naar Amsterdam. Hij komt er enige schilderachtige figuren tegen die een wat louche bestaan leiden. Zo wordt hij dronken op de Zeedijk waar hij zich tegen zijn zin door Dikke Annie laat meenemen. Bleekers Amsterdamse avontuur is van korte duur. Uiteindelijk keert hij naar Den Haag en zijn gezin terug.

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen (Den Haag, 1946) werd na haar schilderopleiding redacteur van ‘Propria Cures’. Haar eerste verhaal werd gepubliceerd in 1969. Sindsdien verschenen er bij Uitgeverij Atlas Contact meer dan twintig romans en verhalenbundels van haar hand. In januari 2015 ontving ze de Contantijn Huygens-prijs voor haar hele oeuvre dat volgens de jury getuigt van een buitengewoon technisch meesterschap: ‘Al haar verhalen zijn met precisie en fijnzinnigheid gecomponeerd, ogenschijnlijk zijn ze gewoon en alledaags, maar de typische Mensje-van-Keulen-verbeelding geeft er steevast een verrassende lading of onverwachte wending aan.’ In 2020 won ze om precies dezelfde reden met haar verhalenbundel Ik moet u echt iets zeggen de J.M.A Biesheuvelprijs.

Bezoekers informatie

Vanzelfsprekend krijgen bezoekers volop de gelegenheid om vragen te stellen. Na het interview is het mogelijk om Bleekers zomer aan te schaffen en te laten signeren. De toegangsprijs is €10,00 inclusief consumptie naar keuze, ter plekke contant of digitaal te betalen. Een plek reserveren kan via info@hengeloleest.nl. Er zijn slechts 50 stoelen beschikbaar. Het evenement eindigt om 13 uur. Stichting Hengelo Leest organiseert deze aflevering van Schrijvers in het park samen met Boekhandel Broekhuis.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€10,00 inclusief consumptie, ter plekke analoog of digitaal te betalen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.