Datum di 24 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Tijdens de Filmproject dagen bij de Twentse bibliotheken kruipen tijdens de zomervakantie 9 t/m 13 jarigen in de rol van acteur, regisseur of filmopnemer en maken zélf een film! Na afloop van de Filmprojectdag worden door professionals de films verder gemonteerd inclusief geluid en special effects. De eindfilms worden vertoond op het Pop-up Film Festival Twente bij Schouwburg Hengelo (24 oktober), Theater Hof 88 Almelo (25 oktober) of ZINema Nijverdal (26 oktober). Maar er is nog meer te zien én te doen op het Pop-up Film Festival! In het mediaLab staan namelijk twee interactieve kunstwerken van professionele mediakunstenaars uit de regio en na vertoning van de door kinderen gemaakte films wordt de openingsfilm van Cinekid, Jippie No More!, vertoond.

Films die gemaakt zijn i.s.m. de bibliotheken in Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser worden vertoond op dinsdag 24 oktober:13:30 - 14:30 uur - MediaLabIn de avatars installatie van Roos Groothuizen kun je in VR bezig met avatars, op een computer een avatar ontwerpen of jezelf verkleden als een avatar. En de installatie van Miriam Riefel zet bezoekerservaringen om in een met AI gegenereerd beeld waar deelnemers zelf input voor geven.14:30 - 15:00 uur - Bekijken eigen film15:00 - 15:30 uur - Pauze15:30 - 17:00 uur - CINEKID jeugdfilm Jippie No More!Jippie No More! vertelt het verhaal van de zestienjarige Jaap Peter ‘Jippie’ en zijn familie, die tijdens de voorbereidingen van het huwelijk van de oudste zus allemaal op hun eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Het is een film voor het hele gezin over liefde, familie en verbintenis.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 5,00

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.