Alexandra Dovgan speelt Schumann en Brahms

Terug naar overzicht
Datum za 21 jan. Locatie Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Alexandra Dovgan speelt Schumann en Brahms

Ondanks haar jonge leeftijd ligt de halve pianowereld al aan haar voeten: het 14-jarige wonderkind Alexandra Dovgan trad al op 's werelds belangrijkste concertzalen en festivals, en werkte samen met dirigenten als Ton Koopman en Gustavo Dudamel. In 2018 opende ze het Mariinsky International Piano Festival met Denis Matsuev Sint Petersburg. In 2019 maakte ze haar eerste optreden in de Philharmonie in Berlijn en in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam — in Marco Riaskoffs serie Meesterpianisten, waar ze een staande ovatie en enthousiaste recensies ontving van de pers. In juli 2019 maakte ze indruk op critici en publiek met een veelgeprezen recital op de Salzburger Festspiele. Een triomfantelijk recital in het Théâtre des Champs Elysées in Parijs in november sloot dit opmerkelijke jaar af.

Alexandra Dovgan

De grote pianist Grigory Sokolov omschrijft haar als volgt: "De pianiste Alexandra Dovgan kan nauwelijks een wonderkind worden genoemd, want hoewel men kan spreken over een wonder, zij speelt niet als een kind. Wat men hoort is een uitvoering van een volwassen individu... Alexandra's talent is exceptioneel harmonieus. Haar spel is oprecht en geconcentreerd. Ik voorspel een grote toekomst voor haar."

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Vanaf: €10,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.