Datum do 16 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Hendrik Jan Bökkers: brave huisvader voor zijn vier kinderen by day, rauwe frontman van een dampende rock ’n’ roll band by night! Een combinatie die met vlagen uitdagend, pittig, soms ietwat onhandig, maar vooral machtig mooi is. Als na nachtelijke met bier en testosteron overgoten optredens de Bökkers-bandbus bij het krieken van de dag de oprit opdraait, maakt zijn gezin zich net klaar voor een nieuwe dag. Een bijzonder dubbelleven, waarbij de rol van Rock ’n’ Roller naadloos overgaat in die van familieman.Aan de hand van liedjes, verhalen en anekdotes neemt Hendrik Jan je mee in zijn leven, waarbij zelden iets volgens voorbedacht plan verloopt en vertelt hoe hij de balans weet te bewaren in deze soms penibele, maar doorgaans vooral vrolijke, chaos. Samen met zijn bandleden Jim, Jeroen, Stef, Bart komt Hendrik Jan naar Hengelo voor NACHTBRAKERS!Deze voorstelling is een samenwerking tussen Kulturhus Borne en Schouwburg Hengelo.

Bökkers, artiestennaam van Hendrik Jan Bökkers, werd in 1977 geboren in Deventer. Hij omschrijft zijn muziek als rock met blues gezongen in zijn eigen Sallandse dialect. Bökkers heeft aan de Rockacademie in Tilburg gestudeerd en is al jaren actief als muzikant. In verschillende bands was hij sologitarist, leadzanger en liedjesschrijver. Bökkers groeide de eerste jaren op in Olst op de molen van zijn ouders aan de dijk. Zijn vader was maalder en had in de molen een restaurantje. Toen hij zeven jaar was wilde hij op pianoles. De meeste kinderen wilde voetballen, maar sport was niets voor hem. Hij wilde muziek maken. Bökkers kreeg van zijn tante een gitaar met vijf snaren en leerde zichzelf erop te spelen.Hendrik Jan zat van 2000 tot 2005 in de band Soundsurfer, waarmee hij door Nederland, België, Frankrijk en Spanje toerde. In 2005 werd hij sologitarist, (achtergrond)zanger en liedjesschrijver van de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels. Na het stoppen van Jovink in 2007 is hij actief als muzikant (van o.a. De Normaal Coverband) en producer in zijn eigen studio. Wegens succes werd de naam van de band in 2010 ‘Bökkers’, met inmiddels alleen nog eigen muziek.De band tourt tien maanden per jaar en treedt tussen de 90 en 100 keer op. De bekendheid van de band groeide enorm. Een olievlek, eerst in het dorp en dan weer door naar het volgende dorp. Daarna per provincie, tot aan op NPO Radio 2 en 3. Na 20 albums, 7 singles en meer dan 1000 optredens later, komt er in 2020 een einde aan de samenstelling van de band. Bökkers gaat nu zelf verder onder de naam Bökkers, met andere muzikanten in zijn band. Samen met Jim, Jeroen, Stef, Bart komt Hendrik Jan naar Hengelo voor NACHTBRAKERS!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 29,25

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.