Datum vr 13 mei Locatie Vertrekpunt Stationsplein
Stationsplein 77
7551 CR Hengelo

Nightskate Twente in Hengelo

Na afwezigheid vanwege de corona pandemie organiseert Stichting Nightskate Twente weer haar traditionele nightskates. De eerste skatetocht zal vrijdag 13 mei om 20.00 uur vertrekken vanaf het stationsplein in Hengelo. Deelname is gratis en tijdens de pauze krijgen alle deelnemers van de organisatie een flesje water. Skeeleraars, inline-skaters en rolschaatsers uit heel Twente zijn van harte welkom om mee te doen.

De tochten die tijdens de nightskate worden geskatet zijn niet bedoeld als wedstrijd. Het is bovenal een gezellige afsluiting van de week. Zo wordt er geskatet in een rustig tempo waarin alle deelnemers zonder problemen mee kunnen komen. Bovendien rijdt er voor het geval dat het toch nog te snel gaat een bezemwagen mee.

Veiligheid

De nightskate wordt begeleid door een vaste groep vrijwillige verkeersregelaars. Samen zorgen die ervoor dat er veilig en met zo min mogelijk onderbrekingen kan worden geskatet. Daardoor gaat de nightskate niet alleen over fietspaden maar ook over grotere wegen waar normaal gesproken niet geskatet mag worden. Stichting Nightskate Twente adviseert om tijdens de nightskates een helm en pols-, knie- en elleboogbeschermers te dragen.

Data

De nightskates vinden elke vrijdag plaatst, met uitzondering van een korte zomerstop, tot en met 9 september. Deze zomerstop betekent dat er niet geskate wordt op: 5, 12 en 19 augustus.

Meer informatie en sfeerimpressies vindt je hier en op Facebook.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.