om stil te staan bij de burgerslachtoffers in Gaza en Israel, met teksten, muziek, stilte en gesprek

Terug naar overzicht
Datum za 25 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Op 25 november vindt er op initiatief van Liesbeth Coltof en Daniel van Klaveren van negen uur tot middernacht in de Wolvecampfoyer een bijzondere bijeenkomst plaats. Een avondwake waarin aandacht wordt gevraagd voor de burgerslachtoffers in Palestina en Israël. Hiermee wordt aangesloten bij de wereldwijde roep om het geweld te stoppen. Deze avond sluit aan bij een landelijk initiatief dat als estafette van theater naar theater reist en zich sterk maakt voor een staakt het vuren. Voor vrede en solidariteit.Liesbeth Coltof: "Deze avond is een moment om betrokkenheid, onmacht, hoop en wanhoop vorm te geven, om troost te vinden bij kunst en bij elkaar. Een avond om in gesprek te gaan over wat zich voor onze ogen afspeelt en hoe dit ook in Nederland zijn weerslag heeft. Een avond om stil te staan en stil te zijn. "Er wordt poëzie gelezen en muziek gemaakt. De jonge spelers van de Theatermakerij laten hun stem horen, net als de dansers van X-Dance. Theater Sonnevanck leest teksten uit Gaza. De stem van een palestijnse acteur zal klinken. Iedereen is welkom en wordt uitgenodigd om een bijdrage te leveren, ervaringen te delen of te komen luisteren. Het is geen avond voor debat, maar om in creativiteit, respect en verbondenheid samen te komen en uiting te geven aan onze onmacht.

Schouwburg Hengelo is van 21.00 tot 0.15 uur open, zodat mensen kunnen komen of gaan wanneer zij willen. Toegang is gratis.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 0,00

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.