Datum t/m zo 24 apr. Locatie Voormalig V&D pand
Brink 110
7551 JC Hengelo

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag 12.00 - 17.00 uur

Ondersteboven van Kunst

Hengelo en Enschede kennen beide een uitgebreide collectie kunstwerken, met werk van regionaal talent en nationaal bekende kunstenaars. Voor het eerst wordt een selectie van deze werken samen tentoongesteld op basis van een zestal thema’s. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband van HeArtpool met Concordia Enschede.

Laagdrempeligheid van kunstuitleen

Deze tentoonstelling laat bezoekers graag kennis maken met de laagdrempeligheid van de kunstuitleen: een kunstwerk thuis aan de muur vraagt om een andere manier van kijken dan in een museum. Of het werk nu hangt in de slaapkamer, de gang of huiskamer, het kijken is intiem, persoonlijk en heeft alle tijd. Maar deze tentoonstelling is zeker ook mooi om zomaar goede kunst te komen bekijken!

Stadsdichters

De speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedichten van Enschedese en Hengelose stadsdichters zetten de werken in een ander daglicht en zorgen voor nieuwe verbindingen en betekenissen. De stadsdichters van beide steden nemen de bezoeker aan de hand van de zes thema’s mee langs zo’n negentig schilderijen, etsen, zeefdrukken, beelden, tekeningen en collages.

Openingstijden

Vanaf zaterdag 9 april is de tentoonstelling te bezichtigen op woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 17.00 uur, met uitzondering van de paasdagen. De tentoonstelling sluit op zondag 24 april om 17.00 uur.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.