Kinderen, Online

Online KidsLab – Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar)

Terug naar overzicht
Datum wo 05 jan. Locatie Zoom (online)

Online KidsLab – Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar)

Wist je dat je met behulp van het programma Tinkercad zelf een chocolaatje kan ontwerpen? In deze workshop ga je zelf een 3D chocolaatje maken!

In deze KidsLab ga je samen iets ontwerpen. Hiervoor maak je gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit wilt laten maken in het MaakMeeLab dan is dit voor postadressen in Twente gratis (buiten Twente tegen kleine vergoeding). Het bestelformulier kan je downloaden op de pagina van de workshop.

Ontwerp je eigen chocolade

Wist je dat je met behulp van het programma Tinkercad zelf een chocolaatje kan ontwerpen? TinkerCad is een gratis softwareprogramma waarmee je 3D figuren kan maken. Deze 3D figuren kunnen geprint worden met een 3D printer tot een echt object. Een 3D printer bouwt een object laag per laag op. Dit kan met verschillende materialen, waarvan plastic de meest gebruikte is. Maar er bestaan ook chocolade 3D printers. Deze chocoladeprinters hebben een printkop waar een chocoladepatroon in gaat. Dit chocoladepatroon wordt binnenin de printkop gesmolten waardoor er vloeibare chocolade uit komt.

Je gaat vandaag aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D chocolaatje (afmetingen: max. afmetingen 4x4x2cm) met behulp van Tinkercad. Na het ontwerpen stuur je je ontwerp samen met het bestelformulier naar lab@tetem.nl waarna deze in het MaakLab voor word gemaakt en per post naar je word toegestuurd.

Benodigdheden voor deze workshop

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Tinkercad op de extra laptop (gratis te downloaden via https://www.tinkercad.com/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop).
  • Bestelformulier optioneel, als je je ontwerp wilt laten printen in het MaakMeeLab.

Deelname workshop

Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 5 januari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 5 januari van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. Samen met de andere kinderen wordt het een gezellige en leerzame online KidsLab middag!

Wil je meer?

KidsLab is een online workshop. Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en wil je in de kerstvakantie ook deelnemen aan fysieke activiteiten dan kan dit. In alle Twentse Maakplaatsen wordt in de kerstvakantie een workshop georganiseerd waarbij je de 3D chocoladeprinter in actie ziet en zelf een mal gaat maken voor chocolade. Digitaal zal je voorletter 3D geprint worden via de chocoladeprinter met echte eetbare chocolade. Daarna ga je aan de slag met de vacuümmachine. Met deze machine maak je een mal met je eigen ontwerpen. Nadat je mal klaar is, giet je zelf de chocolade erin. Alle chocolade en de mal mag je na afloop van de workshop mee naar huis nemen. De mal kan je vervolgens thuis vaker gebruiken.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.