Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

"Op de Schop Expo" - Eef de Weerd

Terug naar overzicht
Datum zo 18 okt. t/m zo 15 nov. Locatie Galerie de Pook
Deldenerstraat 77
7555 AG Hengelo

Openingstijden:

Donderdag t/m zondag 13.00 - 18.00 uur

"Op de Schop Expo" - Eef de Weerd

Tot het eind van dit jaar gaat de Deldenerstraat op de schop. Een aanleiding om tot het einde van de wegwerkzaamheden elke maand een “Op de Schop Expo” te organiseren bestaande uit een selectie aangekocht werk van een kunstenaar die bij Galerie de Pook heeft geëxposeerd. Na de 4e “Op de Schop Expo” met werk van Christiane Middendorf, is het nu de beurt aan de Hengelose kunstenaar Eef de Weerd.

Eef de Weerd

Eef begon al op vroege leeftijd met schilderen, voornamelijk met het tekenen van landschappen. Zijn talent openbaarde zich al op de lagere school, maar na deze periode vond zijn vader het verstandiger dat hij naar de ambachtsschool zou gaan. Eef zag zelf ook wel dat het in die tijd, de tijd van de crisisjaren, lastig was om te leven van de kunst en volgde de raad van zijn vader op.

Eef en zijn jeugdvriend Theo Wolvecamp, besloten zich later verder te ontwikkelen in het kunstenaarschap en vertrokken in 1945 naar de kunstacademie in Arnhem.

In 1955 en 1959 ontving Eef de Weerd een eervolle vermelding, de Gerard ter Borchprijs, voor zijn ingezonden tekeningen.

Terug naar Hengelo

In 1975 keerde hij terug naar zijn ouderlijk huis aan de Krabbenbosweg in Hengelo. In de begin jaren ‘80 organiseerde Wies Hendriks, eigenaresse van Galerie de Pook, voor Eef diverse tentoonstellingen: Ahrend kantoorinrichting in Hengelo, Centraal Beheer Apeldoorn, in de voormalige sigarettenfabriek Turmac in Zevenaar (waar aangekocht werk hing van Centraal Beheer) dubbelexpo in de Kunstzaal en de Pook in Hengelo en tevens vele solotentoonstellingen in haar eigen galerie.

"Een brok vakschilderkunst"

In mei 1999 had Eef een grote expositie in het Kunstcentrum alwaar zijn boek werd gepresenteerd met als titel: “Een brok vakschilderkunst” door Peggie Breibarth.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.