Datum za 21 jan. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Zet jij straks jouw eerste stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven?Als astronaut van ruimtevaartorganisatie ESA woonde en werkte André Kuipers in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Enthousiast deelt hij zijn belevenissen in de ruimte en vertelt over de enerverende tijd die we met zijn allen tegemoet gaan: de maan wordt opnieuw bezocht, deze keer om er te blijven... Zet een kleine stap naar het theater, en maak een reuzensprong de toekomst in!Na een succesvolle tour met uitverkochte zalen keert André terug naar het theater en vertelt vol passie over wat het leven van een astronaut inhoudt en waarom ruimtevaart niet meer is weg te denken uit ons dagelijks leven en onze toekomst.

Het ruimtevaartavontuur van André Kuipers begon toen hij twaalf was en sciencefictionboekjes kreeg van zijn oma. Hij wist het zeker: ooit zal ik zelf de aarde vanuit de ruimte bekijken. En dat deed hij. Zijn hele carrière stond in het teken van de ruimtevaart.André werd in 1998 door ESA geselecteerd als astronaut en opgenomen in het Europese astronautencorps. Na jaren van training vloog hij in 2004 zijn eerste missie naar het internationale ruimtestation ISS. Missie DELTA duurde elf dagen. Veel te kort, vond André. Hij wilde niets liever dan terug naar de ruimte om daar voor langere tijd te wonen en te werken. En die tweede missie kwam er... Op 21 december 2011 verliet André de aarde opnieuw voor een verblijf van 193 dagen in de ruimte; de langste Europese ruimtevlucht tot dan toe. Hij dook regelmatig zwevend op in de media om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van zijn belevenissen daarboven. Nu doet hij dat nog steeds met optredens en lezingen in het land.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 26,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.