Diversen

Open dag Modelbouwvereniging de Nijverheid (MBVDN)

Terug naar overzicht
Datum zo 21 apr. Locatie Groenhofstraat 36A
7553 EW Hengelo

Open dag Modelbouwvereniging de Nijverheid (MBVDN)

Zondag 21 april heeft modelbouwvereniging de Nijverheid (MBVDN) wederom een open dag op hun eigen verenigingsterrein. Het is het 6e jaar op deze nieuwe plaats. Voorheen zaten we bij het Tuindorpbad

We verwachten vele schepen, trucks, graafmachines, trekkers en andere kleinere voertuigen, alles RC bestuurt (Remote Controlled). De meeste rijdende voertuigen zijn 1:14 schaal, de schepen variëren van veel groter tot veel kleiner.

We zitten nu 6 jaar op het oude verkeerspark, vlak achter de Breemarsweg, aan de Groenhofstraat 36A,in Hengelo aan de overkant van de beek. Dit terrein bouwen we om tot een mini Madurodam, met zo veel mogelijk blijvende gebouwen, wegen, bruggen, sluizen, en zandverwerkinginstallaties. Volgend jaar is de containerhaven een feit, en alles is ingericht met natuurlijk groen.

Dit jaar is er een volledige container haven bijgekomen, er ligt een nieuwe ophaalbrug naar het eiland, auto’s kunnen nu, via de pont, naar het eiland en via de afrit van de scheepslift ( ook nieuw!!) , weer op het wegen net. Ons natuurlijke groen is weer verder uitgebreid, alle wegen zijn voorzien van nette witte strepen, haaientanden. Het is steeds meer een Hengelose Madurodam

Op de open dag rijden er tientallen voertuigen rond (trucks, opleggers, tractors, graafmachines e.d.), wordt er zand afgegraven, gereinigd en getransporteerd, er zijn steeds meer vaste gebouwen. Rond de uitkijktoren beginnen de gebouwen ook te groeien.

Een lust voor het oog, en voor de bezoekers geheel gratis om langs te komen van 10.00-16.00. Wil je de club ondersteunen, neem dan een kopje koffie, een broodje of iets anders lekkers.

Zaterdagavond 20 april

En heel bijzonder, zaterdagavond, 20 april, van ongeveer 18.00 tot 22.00, rijden en varen we in het donker, al zal iedereen verbaasd zijn hoeveel verlichting er ondertussen is. Van een draaiende vuurtoren, vele gebouwen, maar natuurlijk ook al onze modellen, zijn allen voorzien van verlichting. Zelfs diverse wegen en parkeerplekken (voor de modellen) zijn in het klein voorzien van straatverlichting.

Ook de zaterdag avond is voor toeschouwers gratis, niets weerhoud je om langs te komen en dit kleine model paradijsje de aanschouwen.

Wil je met je eigen model varen of rijden, dan vragen we een bijdrage voor het onderhoud van het terrein van 5 euro, in ruil voor 1 gratis kop koffie/thee. Meldt je aan via een email.

Voor meer informatie; mail aan info@mbvdn.nl of bel met Hannes 0612437382

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

info@mbvdn.nl

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.